مدیرعامل شرکت صنایع ملی صنایع مس از روند رو به رشد در تمامی عرصهها خبرداد تا نگرانیهای سهامداران با مژدههای خرمی شاد پایان یابد.
به گزارش هنرسان به نقل از پول نیوز، مدتهاست بر هدایت سرمایههای سرگردان به سوی تولید تاکید میشود، این در حالی است که فرصت طلبان مترصد بحرانی شدن اقتصاد در یک عرصه هستند تا سرمایههای خود را در آن مسیر به جریان بیندارند و با دامن زدن به بحران، در نگاهی منفعت طلبانه، منافع ملی را در قربانگاه نفع شخصی به مسلخ ببرند، رویکردی که باعث میشود سفرههای دهکهای پایین جامعه بیش از گذشته خالی شود.
لزوم هدایت سرمایهها
برای آنکه نقدینگیها به سوی تولید و اشتغال مولد به جریان بیفتد، باید چشم انداز امیدوار کنندهای برای سرمایه داران ترسیم کرد تا سرمایههای خود را به جای دلالی، در مسیر تولید به حرکت درآورند. برای این مهم باید از ظرفیتهای سرمایه گذاری به ویژه در بحث سهام نهایت استفاده را برد. تحقق این مهم زمانی صورت میگیرد که مدیران مسوول رو در رو با سهامداران پرسش و پاسخ داشته باشند و با آمار و ارقام قابل استناد، اثبات کنند که سرمایه گذاری در بخش سهام، سوددهی پایدار و سالمی را بدنبال دارد.
مس، فلزی امنیتی
یکی از بخشهایی که زمینه ساز فعالیتهای اقتصادی میشود، صنایع مس است. مس به اندازهای اهمیت دارد که تا سالها نمیتوان گزینه دیگری برای آن برگزید. برای اثبات این ادعا کافی است به بخشی از سخنان امیر خرمی شاد در پرسش و پاسخ با سهامداران استناد کنیم. وی به آینده روشن فلز مس در بازار جهانی اشاره کرد و گفت: با توجه به مواضع کشورهایی مثل آمریکا که مس را به عنوان فلزی امنیتی معرفی کردهاند، آینده خوبی در انتظار این فلز است و طبق پیشبینیها محدوده قیمت مس در دو سال آینده بین ۸۶۰۰ تا ۹۰۰۰ دلار است.
رشد ۴۲ درصدی فروش
مدیرعامل شرکت صنایع ملی صنایع مس، در کنفرانس پرسش و پاسخ با سهامداران، با اعلام اینکه فروش شش ماهه اول سال جاری شرکت ملی صنایع مس ایران، ۵۷ هزار میلیارد تومان بوده گفت: این عدد نسبت به فروش شش ماهه اول سال گذشته، ۴۲ درصد افزایش داشته است. امیر خرمی شاد با اشاره به اینکه بهای تمام شده در سال جاری، ۱۹ هزار میلیارد تومان بوده گفت: نسبت به سال گذشته، ۱۸ درصد افزایش داشته است.
افزایش ۵۲ درصدی سود سهم
آنچه سهامداران بدنبال شنیدن آن هستند، سودی است که به هر سهم تعلق میگیرد، عددی که میتواند ارزش سهام را بالا و پایین کند. در این رابطه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس، با بیان اینکه سود هر سهم این شرکت در ۶ ماهه اول سال جاری ۵۶۵ ریال بوده که نسبت به سال قبل ۵۲ درصد افزایش داشته گفت: تمامی طرحهای توسعهای شرکت، با هدف سود حداکثری سهامداران و درنظر گرفتن منافع آنان طرحریزی میشود.
تمرکز بر صنایع پایین دستی
بزرگترین چالش در بخش معدن، خام فروشی است. خام فروشی به اندازهای ویرانگر است که از آن به عناوین هشدار دهندهای همچون آینده فروشی یاد میشود. اما شرکت ملی صنایع مس از این رویکرد فاصله گرفته به نوعی که خرمی شاد از تمرکز بر زنجیره پایین دستی بعد از کاتد خبر داد و گفت: استراتژیهای شرکت ملی مس، تمرکز بر زنجیره پاییندستی بعد از کاتد است که تیمهای مختلفی برای کار روی این موضوع در حال بررسی هستند. وی از توجه به معادن کوچک خبر داد و گفت: در این حوزه بنا داریم تا از قابلیتهای بخش خصوصی با مدلهای تعریفشده استفاده کنیم و در همین زمینه تا پایان سال جاری، حداقل دو فراخوان برای این معادن منتشر خواهد شد.
افزایش ظرفیتها
آنچه تولید را رونق میدهد و باعث جذابیت برای سهامداران میشود، حرکت به سوی توسعه است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس در خصوص سرنوشت طرحهای توسعه مس درآلو و درهزار گفت: در سال آینده، ۱۸۵ هزار تن از محل هر دو پروژه درآلو و درهزار به محصولات شرکت ملی صنایع مس ایران اضافه خواهد شد و ۳۰ هزار تن نیز به محتوای مس شرکت اضافه میشود.
رایزنی برای کاهش عوارض و حقوق دولتی
هزینهها به ویژه از نوع مالیات و عوارض، همواره نگران کننده بوده و بارها شاهد بوده ایم که عوارض، مالیات و حقوق دولتی بسیاری از صنایع را زمینگیر کرده به همین دلیل خرمی شاد در خصوص میزان عوارض و مالیات شرکت گفت: در زمینه عوارض و مالیات، در پایان سال موجودی کنسانتره شرکت محاسبه شده و عوارض و حقوق دولتی بر اساس آن و طبق فرمول تعیین میشود که شرکت در حال رایزنی برای کاهش این عدد است و پیشنهاد ما ۱۱ درصد بوده است.
افزایش سرمایه در دستور کار
برای آنکه شرکت بتواند با فراغ بال طرحهای توسعهای را اجرا کند، باید افزایش سرمایه داشته باشد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با بیان اینکه از زمان ورود به بورس، هیچگونه تجدید ارزیابی دارایی نداشتهایم گفت: تجدید ارزیابی دارایی شرکت، هنوز در دستور کار قرار نگرفته است، البته در این زمینه ۳۰ درصد افزایش سرمایه را از محل انباشته مصوب و در سامانه نیز اعلام کردیم و به احتمال زیاد در دیماه مجمع فوقالعاده خواهیم داشت.