مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: با توجه به افزایش شدید دمای هوا برای روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیشبینی نیاز مصرف 73هزارمگاواتی داشتیم و همکاران ما برای تأمین این میزان آمادگی لازم را داشتند که در چهارشنبه نیاز مصرف برق به 72 هزار و 415 مگاوات و در پنجشنبه نیز به 71 هزار و 806 مگاوات رسید.
وی افزود: 32 هزار مگاوات از مصرف برق کشور در زمان اوج بار مربوط به استفاده از وسایل سرمایشی و کولرهاست که این یعنی از هر 10 نیروگاه کشور 4 نیروگاه مشغول تولید برق برای کولرها و وسایل سرمایشی هستند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق تصریح کرد: رعایت دمای آسایش در کولرهای گازی تا 25 درصد و استفاده از دور کُند در کولرهای آبی تا 50 درصد میزان مصرف برق این لوازم را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به روند کاهشی دما در هفته پیشِرو پیشبینی میکنیم تا حدودی از میزان مصرف برق کشور کاسته شود.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر بهواسطه افزایش شدید مصرف برق فشار سنگینی روی شبکه تولید، توزیع و انتقال برق ایجاد شده است که انتظار داریم با همراهی مشترکان بخش خانگی شاهد کاهش بخشی از این فشار روی شبکه باشیم.
وی ادامه داد: 11 تا 17 و 20 تا 23، ساعات اوج مصرف برق هستند، در بخش خانگی به مردم توصیه میشود از وسایل پرمصرف در این ساعات استفاده نکنند.
سخنگوی صنعت برق اذعان داشت: تا امروز، رکورد اوج مصرف امسال 72 هزار و 724 مگاوات بوده است که در مقایسه با سال 1400 که رکورد اوج مصرف 67 هزار و 200 مگاوات بود، فاصله معناداری دارد، در واقع بیش از 5 هزار و 500 مگاوات میزان تقاضای مصرف افزایش یافته است؛ با وجود این، تا این لحظه شبکه برق پایدار است و رشد میزان انرژی تحویلی به صنایع در دوره مدیریت مصرف در مقایسه پارسال بیش از 13 درصد است و خوشبختانه در بخش خانگی نیز خاموشی نداریم.
وی افزود: در کشورهایی که قیمت برق واقعی است، در برخی ساعات قیمت را بسیار افزایش میدهند و در برخی از ساعتها قیمت را اندک یا حتی رایگان میکنند و این سبب میشود که در ساعات اوج مصرف یک کاهش مصرف قابلملاحظهای داشته باشند؛ در ایران حدود 40 درصد بیش از متوسط مصرف کشورها از انرژی استفاده میکنیم که عدد زیادی است.